Renovation As part of a new image and direction for the Orange County Museum of Art in Newport Beach, the firm provided full architectural and interior design to re-plan the public interior non-gallery spaces including a new café/lounge and exterior interventions at the entry, and the sculpture court. The firm sought to address the functional deficiencies of the current space – including lighting, sun control, glare and acoustics, while reflecting the transformation of the staid image of the museum into that of a dynamic and cutting-edgecontemporary art organization. The re-imagined sculpture court creates an exterior “room” to accommodate varying types of activities – movie viewing, galas, large-scale temporary installations that may also serve as stages or social sculpture for a variety of activities, and musical performances. The 6,500 SF interior pavilion/central public space provides improved acoustics, light levels, art exhibition and visual impact. New exterior interventions at the entry and sculpture court enhance visibility and reflect the museum’s new identity. Through the use of innovative forms and materials, the firm achieved these goals in a cost-effective manner.